Skip links

uitgelichte projecten van seriematige woningbouw

Aanpassing woningen, kantoor en garage (rijks- en gemeentelijk monument) a/d Potterstraat te Bergen op Zoom

Bergen op Zoom e.o.

Stationsstraat te Bergen op Zoom

Bergen op Zoom e.o.

Bosstraat 18 te Bergen op Zoom

Bergen op Zoom e.o.

Zes appartementen te Bergen op Zoom

Bergen op Zoom e.o.

Twee woningen aan de Kettingstraat te Bergen op Zoom

Bergen op Zoom e.o.

De Hertshoorn / de Bonten Os

Bergen op Zoom e.o.

Architectenbureau Aerleant Cloïn - Bergen op Zoom en omgeving
Architectenbureau Aerleant Cloïn - Bergen op Zoom en omgeving

seriematige woningbouw

In Hoogerheide ontwikkelden we de zogenaamde ‘starter-plus’-woningen. Deze woningen werden ontwikkeld voor starters, maar met enkele ingrepen zijn de woningen aan te passen voor bewoning door senioren!

In Bergen op Zoom is een aantal Rijksmonumentale woningen ‘terugbestemd’ na jaren in gebruik te zijn geweest voor horeca. De achtste woning, ook een voormalige caféruimte met bovenwoning, is momenteel in ontwikkeling en wacht een nieuw leven als fraaie stadswoning met tuin.

In de Kettingstraat in Bergen op Zoom ontwikkelden we zelf (!) een tweetal woningen en een inpandige garage op een plek die een uitdaging vormde. Vooral door de gevelbreedte en door de parkeernorm was het een plek waar veel voorgaande ontwikkelaars en bouwers zich op hadden stuk gebeten.

Op het Stationsplein in Bergen op Zoom (vlak naast ons kantoor) werkten we aan een zestal appartementen in een voormalig woon- en praktijkhuis. Door het toevoegen van een extra bouwlaag (‘optoppen’) op het bestaande pand van bijna een eeuw oud, ontstond de nodige extra ruimte.

over Architectenbureau Aerlant Cloïn BNA

Architectenbureau Aerlant Cloïn BNA heeft veel gebouwd en verbouwd in thuisbasis Bergen op Zoom. We kennen de stad en de omliggende kernen en wijken goed en dat heeft zo z’n voordelen. De bestemmingsplannen, de welstandsnota, de dynamiek, de mensen: we kennen ze en we weten de weg. We zijn in die zin typisch een ‘lokale architect’.

We zijn actief in een breed segment van de markt en werken zowel aan klein- als grootschaliger nieuwbouw, als aan verbouwingen, renovatie en restauratie. Onder onze opdrachtgevers zijn veel particulieren en bedrijven, maar ook instellingen en overheden. Zo werken we o.a. voor Stadlander, Touw Carrosserie, Hoppenbrouwers autoschade, diverse particuliere opdrachtgevers in de hele stad, de gemeente Bergen op Zoom.

We verzorgen architectonisch en bouwkundig ontwerp, bouwtechnische uitwerking, vergunningtrajecten, prijs- en contractvorming, werktekeningen, bouwbegeleiding, directievoeren en opleveren.

Meer over ons lezen?
Aerlant Cloïn

Aerlant Cloïn

Eigenaar

lees ervaringen van onze opdrachtgevers

onze partners

benieuwd naar de mogelijkheden?

neem contact op