Skip links

Uitgelichte projecten van monumenten

Div. aanpassingen aan achtergevel en tuininrichting, woning aan de Antwerpsestraat te Bergen op Zoom

Bergen op Zoom e.o.

Aanpassing woningen, kantoor en garage (rijks- en gemeentelijk monument) a/d Potterstraat te Bergen op Zoom

Bergen op Zoom e.o.

Renovatie woning (rijksmonument) a/d Olympialaan te Bergen op Zoom

Bergen op Zoom e.o.

Renovatie en aanpassing a/d Westersingel te Bergen op Zoom

Bergen op Zoom e.o.

“Het Patronaat”, Lourdesplein 1 te Bergen op Zoom

Bergen op Zoom e.o.

Lievevrouwestraat te Bergen op Zoom

Bergen op Zoom e.o.

Architectenbureau Aerleant Cloïn - Bergen op Zoom en omgeving
Architectenbureau Aerleant Cloïn - Bergen op Zoom en omgeving

monumenten

We werken daarbij graag op een eigenzinnige en eigentijdse manier, maar altijd met respect voor het bestaande. Of het nu om een gemeentelijk of een rijksmonument gaat, of gewoon om een mooi of interessant oud gebouw. Soms komen we zelfs zo’n gebouw tegen ‘dat eigenlijk al lang op de monumentenlijst had moeten staan’. Ook een toevoegingsprocedure is ons niet vreemd. Net zo min als bouwhistorische en architectuurhistorische onderzoeken, subsidietrajecten, moderne monumentenzorg (momo), duurzame monumentenzorg (dumo) en nog veel meer.

Of het nu gaat om een woonhuismonument of een gebruiksgebouw. Op onze referentielijst hebben we veel gemeentelijke en rijksmonumentale woningen staan, maar ook een danstheater, een boerderij die we herbestemden tot psychiatrische praktijk, en we deden (in opdracht van de gemeente) onderzoek naar gedeeltelijke herbestemming van het Ravelijn in Bergen op Zoom.

over Architectenbureau Aerlant Cloïn BNA

Architectenbureau Aerlant Cloïn BNA heeft veel gebouwd en verbouwd in thuisbasis Bergen op Zoom. We kennen de stad en de omliggende kernen en wijken goed en dat heeft zo z’n voordelen. De bestemmingsplannen, de welstandsnota, de dynamiek, de mensen: we kennen ze en we weten de weg. We zijn in die zin typisch een ‘lokale architect’.

We zijn actief in een breed segment van de markt en werken zowel aan klein- als grootschaliger nieuwbouw, als aan verbouwingen, renovatie en restauratie. Onder onze opdrachtgevers zijn veel particulieren en bedrijven, maar ook instellingen en overheden. Zo werken we o.a. voor Stadlander, Touw Carrosserie, Hoppenbrouwers autoschade, diverse particuliere opdrachtgevers in de hele stad, de gemeente Bergen op Zoom.

We verzorgen architectonisch en bouwkundig ontwerp, bouwtechnische uitwerking, vergunningtrajecten, prijs- en contractvorming, werktekeningen, bouwbegeleiding, directievoeren en opleveren.

meer over ons lezen?
Aerlant Cloïn

Aerlant Cloïn

Eigenaar

Lees ervaringen van onze opdrachtgevers

onze partners

benieuwd naar de mogelijkheden?

neem contact op