Skip links

uitgelichte projecten van duurzaam bouwen

Div. aanpassingen aan achtergevel en tuininrichting, woning aan de Antwerpsestraat te Bergen op Zoom

Bergen op Zoom e.o.

Aanpassing woningen, kantoor en garage (rijks- en gemeentelijk monument) a/d Potterstraat te Bergen op Zoom

Bergen op Zoom e.o.

Renovatie woning (rijksmonument) a/d Olympialaan te Bergen op Zoom

Bergen op Zoom e.o.

Renovatie en aanpassing a/d Westersingel te Bergen op Zoom

Bergen op Zoom e.o.

Upgradingsproject Olympialaan Oost te Bergen op Zoom

Bergen op Zoom e.o.

Verbouwing/uitbreiding van een woning aan de Jankenberg te Bergen op Zoom

Bergen op Zoom e.o.

Architectenbureau Aerleant Cloïn - Bergen op Zoom en omgeving
Architectenbureau Aerleant Cloïn - Bergen op Zoom en omgeving
Architectenbureau Aerleant Cloïn - Bergen op Zoom en omgeving

duurzaam bouwen

We brengen de prestaties in beeld op het gebied van duurzaamheid, zowel voor als na de diverse bouwkundige en installatietechnische ingrepen.  We berekenen de “energieprestatie” en bouwen “BENG”: Bijna Energie Neutrale Gebouwen. We passen milieuvriendelijke materialen toe en berekenen de “milieuprestatie” volgens een landelijke database.

In Heimolen leverden we een particuliere woning op met een warmtepomp-systeem dat gebaseerd is op een horizontaal captatienet. Bij een bestaande woning van de jaren 1920, in Bergen op Zoom Oost, maakten we gebruik van bodemwarmte. En bij diverse andere woningen pasten we lucht/water-warmtepomptechnologie toe. Bij onze nieuwe woningen wordt natuurlijk sowieso geen aardgas meer gebruikt, maar slechts een beperkte hoeveelheid electriciteit. Met een overzichtelijke investering worden de energiekosten enorm teruggebracht!

De technische ontwikkelingen staan niet stil!

Met warmtepomptechnologie uit België installeerden we een oude boerenschuur die we om hadden gebouwd tot een psychiatrische praktijk en een logeerhuis.

Voor een woning op Kijk-in-de-Pot gebruikten we behalve slimme installatietechniek ook het principe van de ‘omgekeerde woning’: beneden slapen en boven wonen, maar dan op zo’n manier dat je tòch vanuit de woonkamer de tuin in kunt wandelen….

Bij weer een andere woning bouwden we grotendeels volgens de ‘passief’ principes: extreem hoge isolatiewaarden en volledig ‘luchtdicht’. Door een speciaal bedachte postkast gaat zelfs de post op een slimme manier door de isolatie- en luchtdichte schil. De woning heeft zó weinig ‘warmtebehoefte’ dat we gebruik konden maken van infrarood-techniek.

over Architectenbureau Aerlant Cloïn BNA

Architectenbureau Aerlant Cloïn BNA heeft veel gebouwd en verbouwd in thuisbasis Bergen op Zoom. We kennen de stad en de omliggende kernen en wijken goed en dat heeft zo z’n voordelen. De bestemmingsplannen, de welstandsnota, de dynamiek, de mensen: we kennen ze en we weten de weg. We zijn in die zin typisch een ‘lokale architect’.

We zijn actief in een breed segment van de markt en werken zowel aan klein- als grootschaliger nieuwbouw, als aan verbouwingen, renovatie en restauratie. Onder onze opdrachtgevers zijn veel particulieren en bedrijven, maar ook instellingen en overheden. Zo werken we o.a. voor Stadlander, Touw Carrosserie, Hoppenbrouwers autoschade, diverse particuliere opdrachtgevers in de hele stad, de gemeente Bergen op Zoom.

We verzorgen architectonisch en bouwkundig ontwerp, bouwtechnische uitwerking, vergunningtrajecten, prijs- en contractvorming, werktekeningen, bouwbegeleiding, directievoeren en opleveren.

Meer over ons lezen?
Aerlant Cloïn

Aerlant Cloïn

Eigenaar

lees ervaringen van onze opdrachtgevers

onze partners

benieuwd naar de mogelijkheden?

neem contact op