architectenbureau BNA

Aerlant Cloïn

seriematige woningbouw.


In opdracht van woningcorporatie, projectontwikkelaar, gemeente, etc maken we regelmatig projecten in de sector seriematige woningbouw. Of in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). Voor starters, voor senioren, levensloopbestendig of aanpasbaar. Zowel in nieuwbouw als in restauratie en renovatie of groot onderhoud.


In Hoogerheide ontwikkelden we de zogenaamde 'starter-plus'-woningen. Deze woningen werden ontwikkeld voor starters, maar met enkele ingrepen zijn de woningen aan te passen voor bewoning door senioren!


In Bergen op Zoom is een aantal Rijksmonumentale woningen 'terugbestemd' na jaren in gebruik te zijn geweest voor horeca. De achtste woning, ook een voormalige caféruimte met bovenwoning, is momenteel in ontwikkeling en wacht een nieuw leven als fraaie stadswoning met tuin.


In de Kettingstraat in Bergen op Zoom ontwikkelden we zelf (!) een tweetal woningen en een inpandige garage op een plek die een uitdaging vormde. Vooral door de gevelbreedte en door de parkeernorm was het een plek waar veel voorgaande ontwikkelaars en bouwers zich op hadden stuk gebeten.


Op het Stationsplein in Bergen op Zoom (vlak naast ons kantoor) werken we aan een zestal appartementen in een voormalig woon- en praktijkhuis. Door het toevoegen van een extra bouwlaag ('optoppen') op het bestaande pand van bijna een eeuw oud, ontstaat de nodige extra ruimte.

contact? info@cloin-arch.nl of +31 164 259323