architectenbureau BNA

Aerlant Cloïn

Frankrijk.


Een rustig Frans weggetje in de Corbières. De D212. De bochten volgen losjes de l Orbieu, het riviertje dat door het dal stroomt. Op de heuvels uitgestrekte bossen, hier en daar onderbroken door een stadje, een dorp, een gehucht. De l'Orbieu heeft hier de Gorges de l'Orbieu uitgesleten. Net niet wereldberoemd, maar wel mooi in hun bescheidenheid.


Na de Gorges ligt daar Lanet met haar 49 inwoners – althans volgens de laatste volkstelling. Ook hier weer dat bescheidene wat de Corbières zo kenmerkt. Maar schijn bedriegt, hoewel klein onder de geslachten herbergt het een gekend restaurant waar Vincent de keuken bestiert en Bruno de forellen kweekt. En dan huisvest Lanet nog 47 interessante inwoners.


Precies waar de rust van het dorp weer naadloos overgaat in de rust van de natuur takt een smal pad van de D212 af. Het is de weg naar het paradijs, naar een oase, naar Chez Bernard. Alleen de l'Orbieu murmelt er wat door de stilte. In het glasheldere water schieten vissen weg. Dit is thuiskomen. Hier wil je altijd blijven. Dit is jouw plek.


In januari 2017 zijn we bezig met de nodige vergunningen en toestemmingen om dit bescheiden gebouw te kunnen realiseren, op basis van een bestaande “abri en bois”. Het wordt straks mogelijk om participant te worden! Je wordt dan mede-eigenaar en je kunt vakantie vieren op Chez Bernard.


Meer informatie via info@chezbernard.nlcontact? info@cloin-arch.nl of +31 164 259323